Tractaments
 
Adults

> Altres problemes que puguin ser objecte d'atenció clínica

Teràpia de parella

> Tractament i teràpia per a parelles

Infantil i adolescent

TRACTAMENT I TERÀPIA DE PARELLA

La relació de parella a nivell psicològic pot constituir-se tant en una font de salut i benestar com en un origen de conflictes i malestar.

Quan una parella acudeix a consulta, normalment és perquè han arribat a un límit insostenible per a ambdós membres de la parella o per un dels membres. Sigui quin sigui el cas, és cert que la teràpia és l’últim cartutx que volen cremar.

En aquesta situació, la teràpia de parella no té com a objectiu fer que la parella no es separi. L’objectiu de la teràpia de parella és poder donar a ambdós membres de la parella un espai neutral on poder reflexionar a nivell individual i també amb la parella sobre la seva relació i els seus desitjos futurs per tal que puguin arribar a un acord comú sobre el futur de la parella, independentment del resultat d’aquest.

És per aquest motiu que, en molts casos, durant la teràpia de parella és comú que hi hagi alguna sessió individual amb cada un dels membres per tal que aquest es pugui expressar amb total llibertat i de manera confidencial.

Durant la teràpia es treballen aspectes diversos, personalitzats amb les necessitats de cada parella, s’assoleixen tècniques d’habilitats comunicatives, pautes de gratificació i es presenten exercicis per fer en parella a casa.